19 jul 2014

culinair genot

Het is warm, 30°. En daardoor word ik verplicht kalmer maar ook lichamelijker. En die verplichting is fijn... het kost me normaal veel moeite. De deuren staan wijd open, de kat ligt lui tegen de muur met halfgesloten ogen. Ik schenk een Dry Martini met olijf en twee ijsblokken aan mijn pas toegekomen b&b gasten die zich languit uitstrekken op het bed in de frisse ruimte. Geert pikte het bio groentenpakket van Luc en Phil op en ik heb zin om te koken, trek mijn shirt uit en snij sensueel paarse bieten in fijne schijven, meng ze met koolrabi, pompelmoes en rode ui en laat ze langzaam stoven in mijn oranje 'Staub Cocotte' terwijl ik gedroogde abrikozen, rozijnen, pompoenpitten, ansjovis en peterselie meng, opgepimpt met tabasco en peper, om later te mengen met bulgur. Maar eerst snij ik donkerrode, rijpe tomaten in fijne schijven, leg ze kris kras door stukken mozzarella, fijne peterselie, olijfolie en peper en zout. Heerlijk als de smaak van een moestuin, eerlijk en simpel, aards genot dat niets kan evenaren. Het is lang geleden maar vanavond herontdek ik de sensualiteit van culinair genot, evenwaardig aan het maken van een schilderij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten