interview met Geert door 'coffeeklatch'

2 dec 2008

recept 3 (©geert)

kabeljauw met knolselder
° 4 kabeljauwmoten
° halve knolselder
° 4 ajuinen
° gedroogde peperoncini
° zongedroogde tomaten
° koffielepel kappertjes
° versgemalen peper en grof zout
° venkelzaad
° rucola
° groentenbouillon
Snij de knolselder in kleine frietjes, leg ze samen naast de in twee gesneden uien in de braadslee van de oven en kruid met versgemalen peper en grof zeezout. Snij de zongedroogde tomaten in stukken en leg deze samen met de frisse kappertjes bovenop de knolselder. Snij een gedroogd pikant pepertje fijn en strooi erover samen met het versterkend venkelzaad. Schenk hierover de groentenbouillon tot alles net onder staat en plaats ongeveer 40 minuten in de oven op 200°, of tot de groenten bijna gaar zijn. Schik dan de kabeljauwmoten (of andere witte vis) en de rucola tussen de groenten door en laat nog ongeveer 15 minuten in de oven staan tot de vis net gaar is. Dien op met een stuk versgemaakt gezond boerenbrood en een glas koele Chardonnay, mmm...daar is de zee, de duinen en de lampion boven het witte tafelkleed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten