interview met Geert door 'coffeeklatch'

7 dec 2008

recept 4 (©geert)

zalm in Japan
voor 2 personen
° 2 moten zalm
° 2 uien
° 1 venkel
° 1 gedroogd pepertje
° venkelzaad
° wako shokai cut wakame (gedroogd zeewier te verkrijgen in Sun Wah, Antwerpen)
° yamaki dashi no moto asia (Japanse bouillon in korrelvorm voor het aanmaken van dashi, Sun Wah, Antwerpen)
° peterselie
° peper en grof zout
° groentenbouillon
Snij de venkel in grote stukken, alsook de uien en leg deze in een diepe pan. Giet de groentenbouillon over de groenten, bestrooi met versgemalen peper, grof zeezout, een soeplepel venkelzaad, en het fijngesneden gedroogde pepertje voor de pikante twist. Laat op een zacht vuur stoven tot de uien en venkel gaar zijn. Voeg dan de zalmfilets, het zeewier en een koffielepel yamaki dashi toe , bestrooi met ruim fijn gehakte peterselie en laat zachtjes stoven tot de zalm rosé is. Dien op met vaste aardappelen, gekookt in de schil, dan in twee gesneden en goudbruin gebakken in olijfolie, bestrooid met grof zout en peper... mmm, genieten, de ruisende zee is alweer vlakbij!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten