pizza seefhoek
° bloem
° water
° goei olijfolie
° artisjokbodems in bokaal
° doosje ansjovis gerold in kappertjes
° extra kappertjes
° zongedroogde tomaten
° mozarella
° 1 rode ajuin
° enkele druppels truffelolie
° verse rozemarijn
° enkele druppels truffelolie
° verse rozemarijn
Bloem op het aanrecht, beetje bij beetje water bijdoen en goei olijfolie en kneden maar! Uitrollen met een deegrol en de bakplaat bekleden. Snij de artisjokbodems in stukken en verdeel over de deegbodem, strooi kappertjes erover, snij de ui fijn en verdeel, snij zongedroogde tomaten in stukjes en hup erover, bekleden met mozarella in stukken en versieren met de ansjovis, enkele druppels truffelolie en verse rozemarijn. Plaats in de oven op ongeveer 200°, wacht twintig minuten of tot alles heerlijk ruikt en dien op met een sla, in mijn geval krulsla met diezelfde goei olijfolie, peper, zout en gedroogde uitjes en vergezel van een frisse rosé d' Anjou Elysis of een glas (of twee) rode Beau Chêne, Grenache 2009.
En dan... genieten maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten