interview met Geert door 'coffeeklatch'

7 jan 2009

recept 6 (©geert)

mijn pikante lievelingspasta
2 personen
° 250 g spaghetti
° 1 soeplepel 'erbe piccanti' uit Italië (gedroogde peperoncino, look, zout, peterselie en kervel) of 2 lepels als U echt wil branden...mmm
° 6 grote looktenen
° olijfolie
° bos bladpeterselie
° veel pijnboompitten
° peper
° stuk parmezaanse kaas
° gerookte zalm
Doe in een diepe pan veel olijfolie (naar smaak, minstens 1dl), warm op en stoof de pijnboompitten, doe dan de soeplepel pikante kruiden erbij, samen met de uitgeperste looktenen en laat zachtjes stoven gedurende enkele minuten. Hak de bladpeterselie zeer fijn en doe deze erbij om een peterseliepesto te krijgen. Kook terwijl de spaghetti beetgaar, giet af en meng onder het olijfolie/kruiden/pitten/peterselie-mengsel.Verdeel over grote, witte, platte borden. Snij de zalm in kleine stukken en verdeel rondomrond de spaghetti, rasp grof verse parmezaanschilfers erover, werk af met grofgemalen zwarte peper en geniet van de pikante pasta, die geblust dient te worden met een vrolijk rode Italiaanse wijn of rosé.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten