
overdreven hartige polentataart
° 375g polenta° 2 liter water
° 8 ansjovisfilets
° blik borlotti bonen
° 500g tomatenpuree
° 1 rode ui in ringen
° oregano
° tofu gehakt
° 4 teentjes look uitgeperst
° 12 Griekse kappertjes
° olijfolie
° peper en zout
° gemalen Emmental kaas
Kook de polenta zoals aangeduid op de verpakking, giet uit op een bevochtigd werkblad, strijk glad tot op een dikte van 1 cm en laat minstens een uur afkoelen. Snij in de vorm van de ovenschotel en leg op de met olijfolie voorziene bodem. Bedek met de bonen en het tofu gehakt, de tomatenpuree, de ui, de ansjovis, look, kruiden en kappertjes, bestrooi met Emmentaler kaas en extra olijfolie, en zet gedurende een half uur in een voorverwarmde oven op 190°. De laatste 5 minuten even onder de grill en dien op met rode wijn... hoewieh, lekker straffe kost!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten