Pietermanfilets, stelde de visvrouw ons voor. Gisteren kwamen we aan in Oostduinkerke en gingen op zoek naar de beste viswinkel, naar horen zeggen diegene die zich bevindt in de dwarsstraat niet de langsstraat. We vonden hem via aanwijzingen van een plaatselijke bewoner, die beaamde dat die de beste was, echter gesloten, de handelaar laadde net een lading dozen versgevangen vis uit, uit Frankrijk omdat die vissen met kleinere boten worden gevangen, dus sneller worden aangevoerd naar de kust, met andere woorden vers. Hij verkocht ons een halve kilo kabeljauw, die we 's avonds bakten in een pan vol olijfolie om daarna te genieten van de zee in onze mond, een uitzonderlijk eerlijke smaak. Pieterman dus vandaag, nu ze terug officieel open zijn. Mijn pan staat op het vuur, de verse garnalen, citroen, en sla met haring en grote witte tuinbonen op tafel, we drinken een onvoorstelbaar sterk glas witte Chardonnay Vinas del Vero 2009, en kijken door een groot raam over de zee, een appartement uit de jaren '50, verouderd voor velen, een paradijs voor de gevoeligen, vissen, graten, Charlotte Mutsaers staat naast mij en zegt " het is goed".
ziet er heerlijk uit1
BeantwoordenVerwijderen