interview met Geert door 'coffeeklatch'

13 mrt 2011

SUSHI HASSELT HAI!!!

Inge belde me een maand geleden, haar zus verjaart en of ik een workshop koken wil geven als verrassing, we ontmoetten elkaar tijdens de zomeracademie te Dworp, een week meer dan intensieve onderdompeling in kunst, dans, video of stem. Ik stemde in, voorwaarde... SUSHI!  Dus vandaag richting Hasselt, m'n auto volgeladen met Nori-bladen, wasabi, garnalen, zalm, dashi, wakame, kombu-bladen, stokjes, sushi-matjes, dim-sum's, ingemaakte gember en verse groenten...oh ja, en boeken over Japanse tuinen. Wat uitzonderlijk fijn om te zien, na de nodige tijd om te acclimatiseren, dat je een kind van 6 een 'perfecte' sushi helpt rollen, dat kleine abstracte kunstwerkjes ontstaan, de doorgesneden mais als kleine sterren, de lompviseieren als vuurwerk tussen de glanzende rijstkorrels, de shiitakes in m'n dashi vielen minder in goede aarde vanwege de voor ons brutale smaak. 
Eens buiten reed ik met een aangenaam gevoel richting centrum en viel binnen bij 'BOND', een kledingswinkel, waar Ken, Carine en Gert me ontvingen met cava en heerlijke amuse-gueules en het fijn was om virtuele facebook-vrienden 'in het echt' te ontmoeten, Galliano was m'n eerste attractie als vals beschuldigd slachtoffer van de modewereld, momenteel een reden om zeker te kopen.
Ok, ik stap m'n auto in, vermijd de file richting Antwerpen, binnendoor via onze mottige secundaire wegen, en kom thuis waar m'n man met een fles Gran Feudo Rosado 2009 staat te wachten, ook paella... en de kat stom kijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten