interview met Geert door 'coffeeklatch'

11 apr 2009

recept 8 (©geert)

bloemkooltaart
° 1 bloemkool in roosjes
° bladerdeeg
° 2 grote uien
° balsamico
° grof gemalen peper en grof zeezout
° versgemalen nootmuskaat
° tijm
° 3 eieren
° 250 ml sojaroom
° 200 g gemalen kaas (mengeling 3 kazen)
° 200 g gerookte zalm
Verwarm de oven voor op 190°. Kook de bloemkool gaar maar nog stevig genoeg in water en giet af, zet opzij. Snij de twee uien in fijne ringen, doe olijfolie in een pan en stoof ze op laag vuur gaar met versgemalen peper, grof zeezout, nootmuskaat en tijm, voeg dan twee eetlepels balsamico toe en laat nog even doorstoven. Beboter een taartvorm en leg het bladerdeeg in de bakvorm, prik met een vork gaatjes in de bodem. Bedek de bodem met de gemalen kaas, dan de bloemkool, bedek met de sneetjes gerookte zalm met erbovenop het uienmengsel. Klop de room samen met de drie eieren op en giet over de taart. Bak ongeveer twintig minuten in de oven en dien lauw op, natuurlijk met een glas rosé erbij om het vakantiegevoel te vervolledigen, mmmm...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten