Koken is voor mij meer dan alleen maar voedsel bereiden. Het is al vanaf de aankoop van de ingredienten, zelfs vanaf het zoeken in kookboeken, dat het avontuur begint. In dit geval was het de Griekse keuken naar aanleiding van de eerste lentezon die verscheen, en kon het toveren met kleuren, geuren en texturen beginnen om tot totale ontspanning te komen, Mikis Theodorakis op de achtergrond en een glas retsina bij de hand. En als het dan nog eens gezond is voor het lijf, en ook voor het verstand, dan zijn we weer een heel eind verder, niet?



menu
° gegrilde gehaktballetjes van lamsvlees, munt, ui, vers broodkruim en ei
° warme salade van tuinbonen en artisjokharten met verse dille, lente-ui en citroensap
° Griekse salade van groene paprika, ijsbergsla, kleine komkommers, tomaten, feta en zwarte olijven met een olijfolie-citroendressing en verse tuinkruiden
uit 'De keuken van Griekenland' van Susanna Tee
Geen opmerkingen:
Een reactie posten