interview met Geert door 'coffeeklatch'

9 okt 2010

nazomernoodles

Oosterse nazomernoodles 
(2 tot 3 personen)
° 120 g Chinese noodles
° 1 Chinese kool
° 10 stuks babymaïs
° 250 ml kokosmelk
° blok vaste tofu
° wakame (gedroogd zeewier)
° geroosterd sesamzaad
° 5 eetlepels olijfolie
° 1 soeplepel sojasaus
° 1 koffielepel sesamolie
° 1 soeplepel geel kerriepoeder (geen currypoeder)
° 1 soeplepel mosterdzaad
° 1 teentje look fijngesneden
° 2 stengels citroengras (in de lengte in 2 gesneden, buitenste blad   verwijderd)
ingrediënten te koop bij:
Van Wesenbekestraat 28-32 
       Antwerpen 
Snij de tofu in blokjes en bak in een pan met anti-aanbaklaag in de olijfolie, de sojasaus en de sesamolie tot ze goudbruin zijn, bestrooi met het sesamzaad en leg ze apart. Week de wakame in lauw water gedurende een minuut en giet af. Neem een wok, doe de cocosmelk, citroengras, babymaïs, look, kerriepoeder en mosterdzaad erin en laat inkoken op hoog vuur gedurende 5 minuten. Snij de Chinese kool in repen en voeg erbij, zo ook de noodles en de wakame. Laat kort doorbakken onder voortdurend omscheppen totdat de noodles zacht zijn. Verwijder het citroengras, zet het vuur af, schep de tofu eronder en serveer met groene thee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten