koken is voor mij ook creatief zijn met kleuren, texturen en vormen. Dit weekend maakte ik verse pruimenconfituur met kaneel, een dressing van olijfolie en balsamico voor de artisjokken en een ovenschotel met zalm, rijst, tomaten, rode paprika's en sojaroom. De verse confituur gebruikte ik dan weer op de verse wafels zondagnamiddag voor het haardvuur.
pruimenconfituur met kaneel
Snij 1 kilo blauwe pruimen in vier en verwijder de pit. Doe in een kookpot met dikke bodem, samen met 2,5 dl water, 1 kilo suiker, een koffielepel kaneel, en breng roerend aan de kook. Laat door koken tot de confituur dik genoeg is. Steriliseer bokalen door ze in een oven te zetten en deze op 150° te laten komen. Haal ze eruit, vul ze met de confituur, steek in elke pot een kaneelstokje en sluit af.
zalm in de oven op zeer simpele wijze
° diepvries zalmfilets (goedkope uit de Colruyt zijn heerlijk)
° grote tomaat
° 2 grote rode paprika's
° sojaroom
° groentenbouillon
° bruine rijst
° provençaalse kruiden, versgemalen peper en zout.
Leg de rijst op de bodem van de ovenschotel, overgiet met bouillon tot 1 cm onder de rand. Bedek met de gekuiste en in repen gesneden paprika's, de zalmfilets, de reuzentomaten in dikke schijven, strooi kruiden, grof peper en zout en overgiet met de sojaroom. Plaats ongeveer 20 minuten (oa naargelang de kooktijd van de rijst) in de voorverwarmde oven op 190°C en dien op!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten