interview met Geert door 'coffeeklatch'

24 sep 2010

recept

polenta met rode paprika's

° 150 g polenta (griesmeel van mais)
° 1 liter melk
° 4 rode paprika's
° 1 ui
° 1 teentje look
° groene tuinbonen uit blik
° bladpeterselie
° gemalen kaas
° gedroogde uitjes
° 2 soeplepels pindanoten (niet gezouten)
° 2 soeplepels sojasaus
° 1 grote koffielepel groene curry pasta
° 2 dl water


Breng de melk aan de kook, voeg de polenta toe en laat 5 minuten koken, af en toe roeren. Spoel een platte taartvorm met water en stort de polenta erin, laat afkoelen.
Snipper de ui, snij de paprika's in kleine stukken en laat stoven in olijfolie, voeg de look toe, de curry, de pinda's, de sojasaus, het water en laat zacht gaar stoven, als het water verdampt, voeg dan extra water toe. Voeg op het einde de bonen toe.
Stort de polentakoek op een platte schotel en bedek met het groentenmengsel, de gemalen kaas, de gedroogde uitjes en werk af met bladpeterselie.
Serveer er een glas rode Mourvèdre bij en geniet van deze portie gezondheid!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten