eerlijke boerderij tarte tatin gevuld met zon, zee en moestuin
° diepvries bladerdeeg
° halve bloemkool
° 1 tomaat
° tomatenstukjes uit blik
° fijngehakte bladpeterselie
° 1 eetlepel fijngehakte munt
° tijm
° gerookte Noorse zalm
° 1 rol geitenkaas
° olijfolie
° grofgemalen peper en grof zeezout
° 8 ansjovisfilets
olijfolie in een taartvorm, onderaan schijven tomaat, dan de gekookte bloemkoolroosjes, de tijm, peper en zout, bladpeterselie en munt, de geitenkaas in schijfjes, en de Noorse zalm, tomatenstukjes uit blik en de ansjovisfilets. Bedek alles met het bladerdeeg en duw aan de kanten het deeg goed naar de bodem. Zet in de voorverwarmde oven op 180° C, een half uur lang, neem de taart uit de oven en draai deze om op een bord (zet het bord op de taartvorm en draai samen in een fikse beweging om). Serveer met een glas rode, franse bordeaux-wijn, La Dame de Montrose - Saint-Estèphe uit 2006, die ik van (h)eerlijke vrienden kreeg op mijn vernissage expo Hospital Serie, en geniet van de zuiderse beelden die verschijnen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten