interview met Geert door 'coffeeklatch'

2 aug 2008

recept 1 (©geert)

tilapia met zeekraal 

° olijfolie

° 1 grote ui

° 1 rode paprika, ontdaan van zaadlijsten

° zwarte peper

° grof zeezout

° 2 gedroogde peperoncini

° 2 grote lookteentjes, gepeld en geperst

° 4 tilapiafilets

° groene nori-vlokken (gedroogd zeewier te verkrijgen o.a. in de bio-winkel)

° bakje zeekraal (o.a. verkrijgbaar in Delhaize bij de vis)

° bruine rijst

° blokje groentenbouillon


Doe in een diepe pan ruim olijfolie, en doe de grof gesneden ui en rode paprika erbij, samen met twee fijngesneden gedroogde peperoncini, de uitgeperste lookteentjes, grof zout en ruim zwarte peper. Bak op een laag vuur gaar en schuif dan de tilapiafilets onder de ui/paprika. Bestrooi met nori-vlokken (groene zeewiervlokken). Leg de zeekraal bovenop het geheel en laat zacht gaar worden (ongeveer 5 minuten) met deksel op de pan. Kook ondertussen de rijst met het bouillonblokje. Leg de rijst op een platte (keramiek, GEEN glas!) schotel en schik de vis/groenten/zeekraal erbovenop.

Serveer ervoor Franse oesters met veel citroen en zwarte peper en je waant je op vakantie in het zuiden aan de zee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten