Ik ben gek op pizza van Dr. Oetker, hoogstwaarschijnlijk omdat er voldoende smaakversterkers in zitten. En vandaag, na jaren proberen, maak ik mijn beste pizza tot nu toe, hij overtreft die van de dokter. Ik kneed deeg van zelfrijzende bloem met water en olijfolie en rol die uit tot een dunne laag die net past in mijn bakblik van de oven. Dan strooi ik er fijngesneden ui over, pesto rosso van tomaten, hak artisjokharten, tomaten en champignons in stukken en voeg toe, dan olijven. Om de typische Italiaanse smaak een hak te zetten, snij ik enkele takjes koriander fijn en strooi die er over, werk af met gemalen kaas en zonnebloempitten, olijfolie met straffe pepertjes, zout en peper. Een half uur in de oven op 200° en dan wegsmelten met een glas rode Portugese wijn, Quinta da Espiga. Eten en koken is in ieder geval niet minderwaardig aan het meest overschatte item in de wereld, kinderen en seks.
Ziet er héérlijk uit!x
BeantwoordenVerwijderen