interview met Geert door 'coffeeklatch'

28 feb 2009

recept 7 (©geert)

witloofsoep
- 1 kg witloof
- 1 grote ajuin
- 3 knoflooktenen
- 4 liter groentenbouillon
- 1 koffielepel rode curry
- 1 koffielepel paprikapoeder
- 4 kardemompeulen
- 4 kruidnagels
- 1 halve koffielepel nootmuskaat
- 1 dl sojaroom
- versgemalen peper
Snij de ui fijn en stoof deze in de soeppot gaar. Doe alle kruiden behalve de peper in de vijzel en wrijf fijn, verwijder de lege kardemompeulen. Doe het kruidenmengsel bij de ui, snij de witloofstronken in schijfjes, pel de knoflooktenen en druk deze plat (onder een breed mes bijvoorbeeld) en voeg bij de witloof. Laat zacht stoven gedurende 10 minuten, voeg de groentenbouillon toe (ongeveer 4 liter) en laat 20 minuten koken. Zet de soep van het vuur, voeg de sojaroom en versgemalen peper toe en mix alles met de staafmixer. Een heerlijk geparfumeerde soep met een originele smaak!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten