interview met Geert door 'coffeeklatch'

24 aug 2011

Drôme-receptenmarathon




met deze ingrediënten, vers uit de hof en opgespoten met zon, zuivere lucht, zonder pesticiden, kan ik niet anders dan beginnen koken, op het gasvuur in de hut, ja die in die verlaten vallei in de Drôme Provençale, geniet mee van kleuren, vormen, geuren!
stift en potlood op papier - Vaison-la-romaine

gevulde paprika's
de hoed van de rode paprika's lossnijden, uithollen, de helft vullen met een mengeling van rijst, bruine linzen, verse basilicum, peper, zout, provençaalse kruiden,fijngesnipperde ui, veel look, dan een vers geitenkaasje erop en verder aanvullen, veel olijfolie in een hoge ovenschotel en drie kwartier op 180°C tot ze gaar zijn.
rode wijn:L'arbre de vignes-Côtes du Rhône 2009


gevulde aubergines   aubergines doormidden snijden, uithollen en vruchtvlees fijnsnijden, mengen met fijngesnipperde ui, look, verse basilicum, kruiden,mengen met gemengde en gekookte graansoortenmengeling (tarwe, soja, mais,...), helften vullen, geitenkaas erover en de oven in!
rode wijn:Celliers des Dauphins Cuvée 2009-côtes du Rhône, volle, fruitige wijn uit het dorp Tulette

tagliatelle van courgette  courgettes fijnschaven tot linten en marineren in olijfolie, citroensap, limoensap, peper en zout, nacht laten staan en serveren met tomaten in blokjes gesneden en gemengd met verse mayonaise

rat-atouille  
courgettes, ajuin, een bol look, Coeur de Boeuf-tomaten, kleine groene marseillaises (paprika's) in stukken snijden,kruiden met veel zout, peper en provençaalse kruiden, veel pijnboompitten erdoor en enkele kabeljauwfilets, de oven in tot alles gaar is...mmm!  





salade met ei  romeinse sla in stukjes scheuren, venkel en geschilde komkommer zeer fijn snijden, rode bonen,  een hardgekookt eitje in partjes erop, veel olijfolie, peper en zout, simpel maar heerlijk
citroensoep    



ajuin en look stoven in pot met olijfolie, groene paprika's en geschilde komkommers fijnsnijden,  mee de pot in, stoven, groentenbouillon toevoegen, sap van een citroen, peper en zout, laten koken en dan zeven  tot een friszure  soep!


lam met look en groentengratin


haal Gigot d' agneau -tranches avec os- uit de Drôme, aanbakken in olijfolie een geëmailleerde stoofpot, voeg heel veel look toe (een volledige bol of meer), een soeplepel lavendelhoning en verse rozemarijn, laat zachtjes een uurtje stoven. Serveer met een in lagen opgebouwde ovenschotel van aardappelen, courgettes, kaas, olijfolie, peper en zout.

rode wijn:Domaine du Rieu Frais 2007-Coteaux des baronnies 100% Merlot, de rosé is ook niet te versmaden (domain te Saint-Jalle)


lievelingsomelet van Geert
verse tomaten in schijven bakken in olijfolie met peper, zout en kruiden, eieren kloppen, in de pan gieten en verse baslicum overstrooien
...of omelet met fijne courgettefrietjes en fijne uiringen!












laatste avondschotel
doe olijfolie in een ovenschotel, aardappel in schijfjes, aubergine in schijfjes, verse zachte geitenkaas verdelen, linzen, peper & zout en look, pijnboompitten, overgieten met groentenbouillon tot halfonder en dan een uur in de oven op 180°, superlekker!
gevulde raviolis met veel look, olijfolie en groene olijven en ik smelt weg!


1 opmerking: