interview met Geert door 'coffeeklatch'

28 feb 2013

dagen zonder vlees

Londen inspireert, zo veel is zeker, op verschillende manieren, er leven 7,5 miljoen mensen samen in één stad. Wat me enorm aansprak waren de grote hallen waarin verschillende stalletjes met eten uit de ganse wereld, van een uitstekende kwaliteit en betaalbaar. Ik at Ethiopisch, compleet vegetarisch en genoot. Het gaf me zin om eens terug thuis mijn koelkast vol groenten en fruit te stouwen en de meest heerlijke gerechten te bereiden, zonder geslachte beesten, gesjoemel met vlees of onmenselijke dierenhandel. Vandaag dus naar de Perry in de Bleekhofstraat, een paradijs voor een uitstekende prijs, en reed, de fietszakken volgepropt, naar huis, maakte spinazie opgewarmd in olijfolie met veel look en komijn, tongrolletjes met twee soorten zeewier, Siciliaanse pasta met een zelfgemaakte samenstelling van Oosterse kruiden, komijn, curcuma, mosterdzaad en kardamom, drie soorten wilde rijst opgebakken met sojasaus en sesamolie, geweekte Chinese paddenstoelen gewokt met tofu en zwart sesamzaad, met de dunschiller in de lengte fijngesneden courgettes, amandelen en een rood pepertje onder de grill. 

Vandaag sneed ik een Turks brood in twee helften en belegde ze met tomaten uit blik, fijngesneden kerstomaten, gekookte broccolli, grote schijven schapenkaas, bladpeterselie, olijfolie, een ei, sarriette de provence, peper en zout en bakte ze twintig minuten knapperig in een oven op 220°C. De ene helft eten we op, de andere pak ik in in vershoudfolie en zet hem in de diepvries als gezond alternatief voor Dr Oetker. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten