
boerderijtaart
° 4 witloofstronken
° 3 wortelen
° 1 kop linzen
° bladerdeeg
° voldoende gerookt spek in kleine blokjes
° 5 lente-uitjes in ringen
° 3 eieren
° 25cl room
° gemalen kaas
° peper
Kook het witloof, geschilde wortelen in stukken en linzen beetgaar. Boter een diepe taartvorm in, leg het deeg op de bodem en tegen de randen en prik gaatjes met een vork in de bodem. Laat de groenten goed en lang genoeg uitlekken, snij in stukken en leg op het deeg. Bak de spekjes in olijfolie en leg erbovenop, samen met de fijngesneden lente-ui. Klop eieren, room en versgemalen peper door elkaar en giet over de taart, werk af met gemalen kaas. Bak in een voorverwarmde oven op 190° gedurende ongeveer 20 minuten. Neem uit de oven, laat een kwartier rusten en dien op met een glas dieprode Spaanse wijn.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten