interview met Geert door 'coffeeklatch'

3 jun 2010

our utopie

Even geniet ik van de dingen die we hebben, terras en tuin, planten, geraniums, kleuren, texturen, geuren , en stel een menu samen voor straks, een Thaise salade met grote garnalen, citroengras, koriander, munt en limoen, spaghetti  alle vongolé en een tarte tatin. De voortreffelijk verse schaaldieren en de garnalen vind ik in de viswinkel in de Provinciestraat, de toog boordevol verse vis, de Marokkaanse eigenaar vlot bereid tot hulp en informatie. Andere ingrediënten voor de sla, waarvoor ik de inspiratie vond in een klein receptenboekje, haal ik in de Thaise supermarkt Seing Thai in de Van Wesenbekestraat, een enorm gamma aan onbekende en uitdagende producten en een vriendelijk oosterse sfeer. De omgekeerde appeltaart uit het boek Table d'hôtes - aan  tafel bij belgen in Frankrijk, brengt ons terug in Europa, de Delhaize op de Plantin Moretuslei, de witte Italiaanse wijn Verdicchio dei castelli di Jesi maakt onze reis compleet en doet even de crisis, de verkiezingen en de hardheid van de stad vergeten. Even houden zo, ik werk nu verder aan een levensgroot portret voor een vriend, zet Ellen Allien's laatste, DUST op en verdwijn...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten