interview met Geert door 'coffeeklatch'

5 nov 2011

geel en rood... Spanje!

Eviva España!
Vanavond neem ik m'n tijd, en kook met een kookboek onder m'n neus, 'de complete keuken van Spanje'. Ik kocht ingrediënten, rode paprika's, ansjovis, room, kleine wilde peren, een Rioja, rode uien, citroenen, ... de kip in de Criée in de Van Schoonhovenstraat te Antwerpen, een overdekte markt waar de beste beenhouwers gevestigd zijn, en kom aldus in de juiste Spaanse sfeer. Gedurende twee uur amuseer ik mezelf, onder begeleiding van enkele glazen rode wijn, schil de goudgele peertjes en kook ze traag roodglazig in wijn met gele citroenschijven en -sap, suiker en kaneelstokken, braad de kip goudbruin en stoof ze met de ui, paprika's, geschilde tomaten, jamón, look langzaam in m'n rode 'Staub cocotte' terwijl de in schijven gesneden aardappelen, gemengd met look, room, ansjovis, peterselie en vers geschaafde kaas gedurende een uur, bedekt met folie, gaar stoven in de oven, om nadien onder de gril de nodige krokante  korst te krijgen. 
En ik neem foto's, eindelijk, met ons nieuwe Olympus toestel, het vorige werd gestolen... en ontdek dat beelden me inspireren, dat schrijven vanuit een zelfgemaakt beeld gemakkelijker gaat, afstand creëren tegenover dat wat je inspireert, intrigeert, raakt, zodat ik als buitenstaander het verslag kan schrijven, de emotie kan versterken door het woord het beeld te laten steunen, of andersom. Laat dat nou net het onderwerp zijn van mijn vrijdagse lessen aan de univ Antwerpen, woord & beeld en vooral het niemandsland ertussen, die schemerzones zijn de boeiendste om te onderzoeken omdat dit nu net afwijkt van de vermeende logica van opvoeding, economische bankcrisissen, en valse statussymboliek. Want het leven is meer dan afwassen alleen...

1 opmerking: