spinazie in de oven
°bloemkool
°verse spinazie
°olijfolie
°peper en zout
°pijnboompitten
°rode ui
°pecorino
°feta
°verse tijm
Kook de spinazie zonder water bij te voegen, giet af en hak fijn.
Bedek de bodem van een bakblik met olijfolie en de spinazie.
Kook de bloemkool gaar, giet af.
Snij enkele rode uien in fijne ringen en leg bovenop de spinazie, strooi geroosterde pijnboompitten en pers enkele teentjes look erover uit, plus versgemalen peper en grof zout.
Verkruimel de bloemkool en bedek alles, druk alles goed aan, bestrooi met verse tijm. Bedek met verbrokkelde feta en rasp verse pecorino erover.
Dan in de oven op 190° gedurende twintig minuten, en dan nog even onder de grill voor een krokante goudbruine korst.
Heerlijk, gecombineerd met aardappelpuree gemengd met fijngesneden kervel, een soeplepel mosterd (geen nootmuskaat) en olijfolie ipv boter.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten