alles smaakt anders in het zuiden, dat ondervind ook ik vanavond. Ik maak een ovenschotel met groenten, geen rijst, geen aardappelen of pasta... enkel groenten. En ik kom tot de conclusie dat ik geen vlees mis, integendeel. Met al die flauw smakende supermarkt-groenten bij ons bereid je geen volwaardige maaltijd. Au contraire ici, sublime! Ik snij courgettes in dunne schijven en leg de helft in een ovenschotel met olijfolie, dan een ui in ringen, lupinebonen uit bokaal (vind je die bij ons?) erboven, peper, zout, bonenkruid en uitzonderlijk straffe look uit de buurt (ik gebruik thuis soms tot 10 teentjes look om dezelfde intensiteit te bereiken als hier met 2), dan gemalen kaas, rucola en afsluiten met de andere helft courgettes en overgiet met een schandalige hoeveelheid olijfolie. Ik zet alles in een oven op 200°C gedurende een klein uur en sta versteld van de intense smaak van deze combinatie. Ligt het aan de buitenlucht, de biogroenten, de olijfolie of louter de perceptie op dit moment. Neemt niet weg... proberen!
in uw vraag of je lupinebonen vindt bij ons... Ja hoor > http://www.spaansewinkel.nl/spaanse-producten/Rijst-en-Peulvruchten/Altramuces-Lupinebonen.html
BeantwoordenVerwijderen